tiistai 29. heinäkuuta 2014

Vaan kuinkas sitten kävikään?

Joskus ihminen voi olla HÖLMÖ. Se on kuitenkin vielä toisinaan ihan ok, että joku on hölmö. Jos kuitenkin ihmisiä on kaksi, niin jomman kumman pitäisi aina tajuta.

Olipa kerran eilinen, 28.7. klo 9.00, jolloin olimme juna-asemalla 20 minuuttia ennen meidän varaamamme Barcelona-Pariisi -junan lähtöä. Sitä ennen minä menin info-tiskille pyytämään lisää kirjoitustilaa reililippuun ja Ville meni ostamaan meille aamupalaa. Info-tiskillä odotti sellainen jysäys että voi huhhuh. Pyysin siis lippuun lisää kirjoitustilaa (jokainen junamatka täytyy kirjoittaa lippuun päivämäärineen ja kellonaikoineen ja meiltä oli kirjoitusrivit loppu) ja mies tiskillä vastasi, että voi antaa sitä meille lisää, mutta tuskin sillä on niin väliä, koska nythän on lipun viimeinen käyttöpäivä. Siinä vaiheessa nielasin kuolat väärään kurkkuun ja kiitin kauniisti lisätilasta ja meinasin saada sydärin. Tittididiididiiii: MEIDÄN REILILIPUN VIIMEINEN VOIMASSAOLOPÄIVÄ OLIKIN JO 28. EIKÄ 29.7. Etsin Villen käsiini ja jaoin informaation ja oltiin ihan ällikällä lyötyjä. Meidän suunnitelmat menisi ihan uusiksi. Miten päästään kotiin? Mitäs nyt tehdään? ÄÄÄÄÄ

Noustiin Pariisin-junaan ja oltiin molemmat ihan sekasin. Justiinsa oltiin juteltu, miten hyvin meidän reili oli mennyt, kun mitään ei ollut sattunut, meitä ei oltu varastettu, ei oltu saatu ripulia tai jääty auton alle eikä oltu sekoiltu junien kanssa. Miten joku voi ylinpäänsä muistaa reililipun viimeisen voimassaolopäivän väärin? Varsinkin jos meitä on vielä kaksi?!

Alkushokki meni parin tunnin päästä ohi ja suurin masennus ylitettiin ja tajuttiin, ettei tässä olla maailmanlopun edessä. Pahin, mikä mokasta seuraa, on vain ekstra rahanmeno. Päätettiin edetä suunnitelman mukaan niin pitkälle kuin mahdollista reililipun kanssa ja suosiolla maksaa loput matkat itse ja ostaa ihan kunnon lippuja.

Jatkettiin eilen Pariisista siis Frankfurtiin ja sieltä yöjunalla Hampuriin. Yöjuna lähti eilen illalla klo 23.25 joten päästiin vielä reililipulla junaan, koska se kuitenkin lähti vikan voimassaolopäivän puolella vaikkakin oli perillä Hampurissa vasta tänäaamuna klo 6.50.

Tänään sitten suosiolla hammasta purren ostettiin lippu Hampurista Köpikseen, mistä taas mentiin Malmöön. Malmöstä jatkettiin matkaa Tukholmaa kohti, ja itse asiassa tällä hetkellä ollaan juurikin tässä Malmö-Tukholma -junassa. Ruotsin junat on ihania, kun niissä on wifi! Mennään yöksi tänään Södertäljessä asuvan serkkuni luokse, ja aamulla lähdetään laivalla kohti Turkua. Varattiin matka tänään.

Joka tapauksessa tämä meidän moka maksoi meille yli satasen. Auts! Yritetään kuitenkin olla positiivisia: se on vähemmän kuin se lento, jota yritettiin varata. Junalla matkustaminen kotiin tuli siis mokasta huolimatta halvemmaksi. Satanen on myös pieni hinta siihen nähden, että sillä matkustettiin kahden maan läpi. Nyt pystytään jo nauramaan omalle tyhmyydelle, jokseenkin toistaiseksi vähän noloina:D

Juna on perillä tunnin päästä ja odotetaan innolla suihkuun ja sänkyyn pääsemistä. Ollaan nimittäin nyt matkustettu 34 tuntia.  Huomenna on aikainen herätys, sillä juna Södertäljestä ja metro Södertäljen juna-asemalta satamaan vie yhteensä noin tunnin. Siihen täytyy vielä plussata hölmöilypelivara ja se, että satamassa täytyy olla vähintään 30min ennen lähtöä. Se tarkoittaa, että meidän täytyy lähteä serkun hoivista kuuden maissa.

Ei voi käsittää, että huomenillalla ollaan kotona. On ihanaa nähdä rakkaat ihmiset, mutta kun on ollut näin ihana kuukausi takana, harmittaa väkisinkin, että se loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti